Over ons

Cohesion is een informele organisatie met korte communicatielijnen 
waar alle medewerkers de ruimte krijgen zich te ontwikkelen en zich betrokken voelen als Cohesiaan.
 Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het bereiken van de doelen en levert daar een belangrijke bijdrage aan. Om onze cultuur te duiden en in stand te houden handelen wij, elke dag, volgens onze kernwaarden

Onze mensen maken elke dag het verschil.

In 2000 is Cohesion opgericht als Unix detachering specialist en in 2007 hebben we hier Storage en Security expertise aan toegevoegd. In 2009 heeft er een management buy-out plaatsgevonden en sindsdien is er een strategische verandering doorgevoerd om vanuit het imago capaciteitsleverancier naar kennisleverancier te groeien, KaaS (knowledge as a Service). Als Ict-detacheerder is Cohesion altijd op zoek naar onderscheidend vermogen met toegevoegde waarde voor onze klanten en uitdagingen voor onze IT consultants

Nadat we in 2012 ons portfolio hebben uitgebreid met unieke solutions op het gebied van monitoring (exclusief distributeur van Centerity.com , Correlsense.com en Cormant.com ) hebben we in 2013 ook de stap gemaakt naar Automation, DevOps en Openstack. Ons adagium: we willen niet de grootste, maar wel de beste zijn. Vanaf 2015 hebben we op de achtergrond keihard gewerkt aan een nieuw innovatief concept; het Cohesion Experience Lab, hierbij staat Experience voor zowel beleving als ervaring opdoen.

In februari 2017 hebben wij in Utrecht dit Experience Lab geopend. In onze digitale proeftuinen bieden wij medewerkers, klanten, sollicitanten en partners de mogelijkheid om te experimenteren met, en kennis te delen over, innovatieve software in een virtuele omgeving.

We hebben voor het Experience Lab twee doelgroepen gedefinieerd: de medewerkers en klanten.

Voor onze klanten bieden wij een proeftuin waar ze de mogelijkheid hebben om de allernieuwste software en ontwikkelmethodieken in samenhang met de meest aansprekende en innovatieve operating systemen uit te proberen. Het gaat onder meer om producten van Red Hat, Ansible, Puppet, Atlassian Jira Software & Confluence, Jenkins, Git, Docker, Cloudbees, Gerrit, AWS en nog vele anderen.

 Voor onze medewerkers bieden wij een leven lang leren en werken aan hun eigen ontwikkeling. Het platform in het Experience Lab draait binnen een hybride cloud: AWS VPC (Amazone Virtual Private Cloud en eigen hosting). Onze professionals publiceren elke twee weken de voortgang van hun experimenten via een lab-blog. Het principe in het Experience Lab is gebaseerd op Continuous Building – Learning – Sharing, als verlengstuk op onze specialisatie Continuous Integration – Deployment – Delivery.

Het effect is een totaal andere attitude: constant vooruitdenken met de klant, experimenteren met nieuwe oplossingen en mogelijkheden voor de klant, aantonen wat wel en niet werkt en echte implementatie adviezen geven die praktisch inpasbaar zijn in de specifieke klantomgevingen.

Onze markt is door de strategisch keuze om van specialist van vendoren naar specialist in Automation door te groeien, vergroot van de top 50 naar top 500 bedrijven en instellingen van Nederland. Mede ook door de beweging naar een software defined wereld, worden de technische mogelijkheden en uitdagingen voor beide groepen klanten steeds meer identiek. Mooiere opdrachten voor onze medewerkers, betere consultants voor onze klanten.

Raad van Advies

Wij zijn van mening dat iedere organisatie gebaat is bij een goede Raad van Advies. Een goede Raad zorgt voor continuïteit, brengt kennis en ervaring mee en dat zorgt voor scherpte in het bedrijf.
De twee belangrijkste redenen om een Raad in te stellen, zijn de behoefte aan een objectieve gesprekspartner en het scherp houden van de directie.
Er wordt niet alleen gevraagd en ongevraagd advies gegeven, je wordt ook meer uitgedaagd en moet met goede argumenten komen en alternatieven kunnen aandragen. En dat is natuurlijk goed voor de continuïteit.
Cohesion heeft twee experts op de deelgebieden van
Sales, Marketing, Finance en Strategie:
Marcel Broersma
ADVISEUR
Marcel Broersma (oprichter Peak Value) studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en begon zijn carrière bij Randstad Uitzendbureau. In 1997 richtte hij het detacheringsbureau Flex Group Nederland op en werd hiermee in 2003 verkozen tot snelst groeiende onderneming van Europa. In 2006 verkocht hij Flex aan het beursgenoteerde DPA.
Guido Mangert
ADVISEUR
Mede-eigenaar en medeoprichter van Peak Value, geboren en getogen Rotterdammer; een hard werken en eenvoudige, “geen woorden maar daden” instelling. Met directe, soms confronterende aanpak laat Guido mensen precies weten waar zij aan toe zijn. In 2008 ging hij met zijn studievriend Marcel Broersma naar Berlijn waar zij het concept voor Peak Value bedachten.

Onze kernwaarden

Kernwaarden
De kernwaarden staan bij Cohesion hoog in het vaandel! Zij vormen onze cultuur en alles is hiernaar terug te voeren. Het resultaat is duidelijkheid en transparantie. Wij weten wat we van elkaar kunnen verwachten en waar we elkaar op aan kunnen spreken.

Onze kernwaarden zijn de fundering van onze cultuur. Dit is niet alleen wat we van jou verwachten, maar vooral ook wat je van ons mag verwachten!
Respect
Openheid, eerlijkheid, integriteit, betrouwbaarheid, waardering en vertrouwen. Hier begint bij ons het goede gevoel.
Groei
Wij hebben een dienstverlenende instelling en delen onze kennis graag met klanten en collega’s. Wij vinden communicatie uitermate belangrijk en iedereen komt zijn afspraken na. We nemen onze verantwoordelijkheid.
Professionaliteit
Vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden jou hier alle mogelijkheden toe.
Passie
Liefde voor het vak moet je hebben, hier kunnen wij je niet aan helpen. Wij kunnen jouw liefde voor het vak alleen maar vergroten. Wij streven ernaar dat je plezier hebt in je werk.
Missie
Met plezier in ons werk ontzorgen wij onze klanten op het gebied van hun kritische IT. Hierbij vinden wij het cruciaal om als bedrijf en als persoon te blijven groeien. Dit stimuleren wij dan ook op een dagelijkse basis in ons bedrijf waarbij de mensen centraal staan. Het werken aan inspirerende bedrijfskritische IT opdrachten in de innovatieve IT wereld levert ons de energie om het beste resultaat te realiseren.
Visie
Mensen zijn de belangrijkste schakel tot succes. Daarom stellen wij onze medewerkers centraal zodat zij optimaal gemotiveerd zijn en blijven. Hierdoor hebben ze plezier in hun werk, blijven ze zich ontwikkelen en zien ze uitdagingen met vertrouwen tegemoet. Het resultaat hiervan is dat onze klanten zich volledig ontzorgd voelen.

MVO
Het gaat erom een balans te vinden tussen people, planet, purpose en profit. Dit leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving.

Enkele voorbeelden van ons beleid:
Cohesion werkt voor 95% paperless.
Ruim 85% van de door Cohesion ter beschikking gestelde auto’s hebben het energie-label A.

Wij willen een “Great Place to Work” zijn.
Reizen met openbaar vervoer wordt volledig vergoed.
Wij zijn ambassadeur van Oxfam Novib.
WE TRANSFORM IT
Beleef de Cohesion Experience Lab on tour! - Omdat het gaaf, gek, leuk en anders is!
lees verder
check-square-oeyebar-chartthumbs-o-upheart-ogroupcopysmile-othumbs-upautomobilediamondtrainmap-signs linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram