Dit is wat we doen

Dit is wat we doen

De consultants van Cohesion bouwen totaaloplossingen. Onze developers, engineers en consultants horen bij de absolute top in hun vak. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in Linux Engineering, Cloud, Devops, CI/CD en Fullstack Software development.

Dienstverlening

Cohesion is een kennishuis. Een veilige thuishaven en uitvalsbasis voor gekwalificeerde IT-specialisten. Van hieruit werken ze aan interessante opdrachten en werken ze continu aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Het kloppend hart van ons bedrijf is een hechte club collega’s die met heel veel plezier (samen)werkt. Ons motto is ‘bouwen, leren, delen’. Dat bouwen doen we voor en bij onze klanten. Leren en delen doen we in ons Experience Lab. Maar ook via onze WhatsApp groep, ons Devops Scan-spel ‘Project C’ en in onze mobiele vergaderruimte: een heuse schoolbus.

Als consultant krijg je een persoonlijk ontwikkelingsprogramma, compleet met ondersteuning van een buddy en een field manager.

Cohesion levert haar specialistische kennis in twee vormen:

  • Inzetten van individuele consultants en/of complete agile-teams,
  • Uitvoering van Fullstack software development-opdrachten op projectbasis.

Our happy Cohesians

Wat we bouwen en leren, delen we graag met elkaar.

We willen niet de grootste, maar wel de beste zijn. In ons Experience Lab doen onze specialisten ervaring op, delen we onze tips & tricks en bieden we belevingen die motiveren.

Project C,

De DevOps Game

Altijd al willen weten hoe goed jouw DevOps team presteert? Stap ook eens in onze bus en speel Project C: The DevOps game. Deze unieke experience kwam tot stand na vragen uit de markt over hoe men de mindset van teams binnen DevOps kon veranderen. Binnen Cohesion vind je de slagvaardige consultants die zo’n vraag oppakken en dan met zo’n initiatief als deze game komen.

Een game? Serieus?

Jazeker. Een serieuze game. Want een ervaring levert meer op dan lezen of luisteren. En een ervaring zorgt voor blijvende kennis en inzicht. Dit is een leuke en leerzame DevOps uitdaging. Het doel: begrip voor elkaars rol. Als deelnemer leer je hoe het is om in de schoenen van een ander te staan en beslissingen te nemen vanuit een andere rol binnen je team. Weten jullie als team de optimale balans te bereiken tussen het wegwerken van technical debt, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en het budget? Ga nu de uitdaging aan! Een sessie duurt +/- 3 uur.

En wat levert dit op?

- Een geïnspireerd team met meer begrip voor elkaars specifieke rollen, taken en onderlinge afhankelijkheden.

- Want deze game is niet alleen effectief, maar ook heel inspirerend. Een echt teamuitje met unieke benefits.

Meedoen met jouw team? Ga die uitdaging aan en neem contact met ons op!

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er nadat ik online gesolliciteerd heb?

Je sollicitatie gaat meteen door naar onze recruitment afdeling. Daarna nemen zij contact met je op. Samen bespreken jullie je wensen en daarna richten we het sollicitatie proces zo in dat het bij jou past. Maatwerk exclusief voor jou dus. By the way: we behandelen je gegevens natuurlijk volgens de privacy wetgeving GDPR / AVG.

Wat doen jullie in het Experience Lab?

Bouwen om te leren. Op verschillende manieren. Met thema’s die regelmatig terugkomen, zoals Gitlab, Python, AWS, Azure, Pipeline, Docker, Kubernetes, Fullstack, Java, .Net, RedHat en Infrastructure as Code. Eigenlijk onze standaard toolset. Zoals we die gebruiken bij onze top 500 klanten. 

Hoe kan ik deelnemen in het Experience Lab?

Klik op de link hieronder. Dan krijgen wij een melding en nemen we snel contact met je op. Dan gaan we je vragen waar je interesse naar uitgaat. Met jouw antwoorden kunnen we je in de juiste groep introduceren. We zijn bijvoorbeeld benieuwd naar waar je graag mee aan de slag wilt. Bijvoorbeeld met AWS of juist Azure, RedHat Ansible of toch liever containerization met Kubernetes. Onze developers zijn voornamelijk bezig met code in Python, .Net en Java, onze meest ingezette ontwikkeltalen.

Kan ik als freelancer ook solliciteren op een opdracht?

Jazeker. Wij zoeken regelmatig freelancers met de volgende specialismes: GitLab, C# .Net, Java, Linux, Kubernetes, AWS Cloud, Azure Cloud en Google Cloud. Stuur ons je CV en wij nemen contact met je op. Dan bespreken we de opdracht. Of misschien hebben we wel een andere klus waarvan we denken dat die nog beter bij jou past. Hebben we een match? Dan gaan we je voorstellen. Tijdens het hele proces houden we je netjes op de hoogte. Interesse? Mail dan je CV naar (hyperlink?). Tot snel!

Hoe lang lopen projecten via jullie?

Dit verschilt per opdracht. Dat kan 3 maanden zijn, maar ook goed langer dan 3 jaar. Gemiddeld is de looptijd zo’n 2 jaar. Het is vaak ook afhankelijk van je specialisme. Wij richten ons vooral op GitLab, C# .Net, Java, Linux, Kubernetes, AWS Cloud, Azure Cloud en Google Cloud.

Zitten jullie klanten alleen in Rotterdam?

Nee, zeker niet. Onze klanten zijn letterlijk all over the place. De meeste zijn gevestigd in Nederland, maar veel opereren ook internationaal. Wij richten ons op Top 500 bedrijven binnen Nederland die specialisten nodig hebben op de o.a. de volgende vakgebieden; GitLab, C# .Net, Java, Linux, Kubernetes, AWS Cloud, Azure Cloud en Google Cloud.

Werk ik bij jullie op locatie of bij de klant op locatie?

Vroeger, voor Covid, werkten we vaker op locatie. Maar tijden veranderen. Wijzelf en onze klanten veranderen mee. We werken nu vooral remote. En we verwachten dat remote werken ook een grote rol zal blijven spelen als we straks teruggaan naar normale omstandigheden. Veel Cohesianen werken nu in onze thuisbasis: een gerenoveerd pakhuis dat we hebben omgetoverd tot – met afstand – de leukste werkplek van Nederland.

Waar we ook werken; één keer per week ben je bij ons op locatie. Zo blijven we verbonden en op de hoogte van wat we allemaal doen. Dat vinden we erg belangrijk. Ook hebben we elke twee weken een kennissessie bij ons in het pakhuis. Normaal gesproken komen we daarvoor naar kantoor. Nu doen we dat nog even remote.

Hoeveel medewerkers heeft Cohesion?

Cohesion is een team van meer dan 25 specialisten. Dit zijn o.a. Fullstack developers, DevOps Engineers, Cloud Engineers en infrastructure specialisten. We groeien ieder jaar weer, maar we zijn ook erg scherp op het Cohesion-DNA. Liever zien we elke maand 1 of 2 specialisten meer in ons team dan 10. Want we hoeven niet zo nodig de grootste zijn. Maar wel de beste. Dat merk je al tijdens de sollicitatieprocedure. De focus daar ligt enorm op persoonlijke aandacht en échte gesprekken.

Hoe loopt jullie sollicitatieproces?

Je maakt eerst telefonisch kennis met onze corporate recruiter. Daarna nodigen we je uit op ons kantoor, waar je kennis maakt met een aantal van onze technische specialisten. Met één van hen heb je een technisch gesprek. Geen zorgen: we gaan je niet doorzagen. We gaan praten over het vak en sparren over jouw visie. En natuurlijk willen we graag weten wat je kennisniveau is. Zien en voelen we een match? Dan stellen we je graag voor aan Henri Bosman, onze directeur.

Cohesion draait op enthousiasme en vertrouwen. En dat ga je merken tijdens de sollicitatie. Die procedure duurt bij ons gemiddeld 1,5 week. Dus geen stroperige processen met 84 tussenrondes en ladingen ‘no-reply’ mailtjes. Als wij elkaar vinden, gaan we er ook echt voor! Goed om te weten: als wij je aannemen, bieden we je altijd meteen een vast dienstverband aan.

Welke projecten vind ik in het Experience Lab?

Op dit moment zijn dat 3 agile georiënteerde opdrachten:

- Cloud AWS/ Azure Dojo - deploy applicatie code door middel van een GitLab pipeline in de cloud. Hierbij maken we gebruik van Docker containers, Kubernetes, Infrastructure as code (Terraform, Cloudformation, etc) en een database naar keuze.
- Development – ontwikkel een 360 graden feedback app. Kies zelf Java of .Net
- Development - Cloudnative journey waarin we in python een applicatie ontwikkelen die we via een pipeline naar de cloud deployen.

Waar kan ik de bevindingen daarvan inzien?

We zijn net begonnen om te posten op Medium en Gitlab. Onze ervaringen met de AWS en Azure Dojo gaan we daar behandelen.

Kan ik meedoen met een experience lab?

Jazeker. Iedereen die iets wil bijdragen en leren, is welkom. Neem contact op en vertel ons waar je interesse ligt. Er zit vast iets voor je tussen. Wat dacht je van AWS, Azure, Redhat, Java, .Net, Kubernetes en nog veel meer?

Wat voor soort game is Project C?

  • Project C is een DevOps game. In 2 tot 3 uur leren teams beter samen te functioneren. Als groep moet je beslissingen nemen over geld, features en wegwerken van technical debt. Iedere beslissing heeft gevolgen. Van eerdere deelnemers krijgen we terug dat teams meer aandacht en begrip hebben voor elkaars rol en uitdagingen. We werken in een tijd waarin denken in zuilen verdwijnt. Een cross-competentie mindset is niet langer een luxe, maar een must. Deze game gaat jou en je team helpen om anders te denken en te werken. Meer weten? Laar hier een bericht achter en wij nemen contact met je op.

Kan ik de DevOps game online spelen?

Dat kan. Niet solo, maar wel als team. En: altijd onder begeleiding van een Cohesion specialist. Meer weten? Laar hier een bericht achter en wij nemen contact met je op. 

Ik wil me verder ontwikkelen in Fullstack. Kan Cohesion mij helpen?

Nou en of. Cohesion biedt je een prima leerschool. Wij passen het Continuous Building, Learning, Sharing principe toe in ons Experience Lab. Fullstack is een van de speerpunten binnen Cohesion. Wij kunnen je altijd maatwerk bieden met een mix van Experience Lab en individuele trainingen. Wij helpen je om je verder te ontwikkelen!

Are you looking forward to evolve?

Kunnen wij je helpen?